SK | DE
fb-logo
horcica

Matthiasova domáca horčica

Výroba horčice je hobby môjho muža Matthiasa. Je zároveň autorom knihy o Horčici, ktorá vyšla vo vydavateľstve Fona Verlag AG, Lenzburg už vo viacerých vydaniach, prvý krát v roku 2008. Verím, veď som Viera ☺, že raz ju preložíme do slovenčiny a vydáme túto knihu aj na Slovensku.

Naša horčica je robená z horčicových výliskov, jablkového octu, trochu vody, málo soli a cukru. Horčicové výlisky vznikajú pri výrobe nášho horčicového oleja, v horčici z nich vyrobenej je teda o čosi menej tuku ako v plnotučnej horčici.

Zvyčajne máme v ponuke tieto druhy:

Sedliacka, základná horčica

Ochutené horčice - obsahujú základnú sedliacku plus dané príchute.

Vinárska (hrozienka s červeným svätovavrineckým vínom)

Medovo-kôprová (med zo Súdoviec a náš sušený kôpor) alebo na Vianoce len medová, lebo moja neter nemá rada kôpor

Rozmarínovo-cesnaková (náš čerstvý rozmarín a sušený cesnak)

Alebo aj iné druhy podľa nálady a dostupných prísad ☺

HORČICU NEDODÁVAME DO ŽIADNYCH NAŠICH ODBERNÝCH MIEST, DOSTANETE JU AKO BONUS, KĚD ZAVÍTATE K NÁM DO VÝROBY V SÚDOVCIACH a je súčasťou ochutnávok, ktoré organizujeme.