Matthiasova domáca horčica
Výroba horčice je hobby môjho muža Matthiasa. Je zároveň autorom knihy o Horčici, ktorá vyšla vo vydavateľstve Fona Verlag AG, Lenzburg už vo viacerých vydaniach, prvý krát v roku 2008. Verím, veď som Viera ☺, že raz ju preložíme do slovenčiny a vydáme túto knihu aj na Slovensku.
Naša horčica je robená z horčicových výliskov, jablkového octu, trochu vody, málo soli a cukru. Horčicové výlisky vznikajú pri výrobe nášho horčicového oleja, v horčici z nich vyrobenej je teda o čosi menej tuku ako v plnotučnej horčici.
Zvyčajne máme v ponuke tieto druhy:
Sedliacka, základná horčica
Ochutené horčice - obsahujú základnú sedliacku plus dané príchute.
Vinárska (hrozienka s červeným svätovavrineckým vínom)
Medovo-kôprová (med zo Súdoviec a náš sušený kôpor) alebo na Vianoce len medová, lebo moja neter nemá rada kôpor
Rozmarínovo-cesnaková (náš čerstvý rozmarín a sušený cesnak)
Alebo aj iné druhy podľa nálady a dostupných prísad ☺
HORČICU NEDODÁVAME DO ŽIADNYCH NAŠICH ODBERNÝCH MIEST, DOSTANETE JU AKO BONUS, KĚD ZAVÍTATE K NÁM DO VÝROBY V SÚDOVCIACH a je súčasťou ochutnávok, ktoré organizujeme.