Náš olej z vlašských orechov
- je vyrobený výlučne z regionálnych surovín
- získal certifikát "Regionálny produkt Hont"
- je lisovaný šetrnou metódou za studena, prvé lisovanie
- je vyrobený bez tepelnej úpravy a akejkoľvek chemickej úpravy
- je nerafinovaný a nefiltrovaný – olej nechávame prirodzene usadiť sa
- týmto postupom výroby zostávajú v oleji všetky cenné látky zachované - má vysoký obsah stopových prvkov, železa, vitamínov a antioxidantov
- látky obsiahnuté v tomto oleji, najmä Omega-3 a Omega-6, vitamíny E, C, B -B1, B2, B3 (niacín), B6 , železo a mangán sú veľmi dôležité pre organizmus : majú priaznivý vplyv na funkciu srdca a ciev, na hladinu cholesterolu, na pečeň, žlčník a zažívací systém. Chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami, spomaľujú procesy starnutia buniek a zvyšujú obranyschopnosť organizmu.
- olej priaznivo pôsobí na centrálny nervový systém a funkciu mozgu, zlepšuje pamäť, zvyšuje schopnosť koncentrácie a dokáže regenerovať mozgové bunky. Vďaka vysokému obsahu železa si poradí aj s anémiou.
- olej používajte len na studeno: okrem klasických zeleninových šalátov, sa výborne hodí k dobrému syru, ale aj k ovocnému šalátu, k jogurtu s müsli, k tvarohu, na krupicovú či ovsenú kašu, palacinky a parené buchty, slivkové gule, šúľance, rezance a opekance namiesto roztopeného masla, vynikajúci na uvarenú/upečenú červenú repu s čerstvým kozím/ovčím syrom
- orechový olej skladujte pri teplote 5-16°C, v tme. Po otvorení uchovávajte v chladničke a ideálne spotrebujte do 3 mesiacov.