SK | DE
fb-logo
side-walnuts.png

Náš olej z vlašských orechov

  • je vyrobený výlučne z regionálnych surovín
  • získal certifikát "Regionálny produkt Hont"
  • je lisovaný šetrnou metódou za studena, prvé lisovanie
  • je vyrobený bez tepelnej úpravy a akejkoľvek chemickej úpravy
  • je nerafinovaný a nefiltrovaný – olej nechávame prirodzene usadiť sa
  • týmto postupom výroby zostávajú v oleji všetky cenné látky zachované - má vysoký obsah stopových prvkov, železa, vitamínov a antioxidantov
  • látky obsiahnuté v tomto oleji, najmä Omega-3 a Omega-6, vitamíny E, C, B -B1, B2, B3 (niacín), B6 , železo a mangán sú veľmi dôležité pre organizmus : majú priaznivý vplyv na funkciu srdca a ciev, na hladinu cholesterolu, na pečeň, žlčník a zažívací systém. Chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami, spomaľujú procesy starnutia buniek a zvyšujú obranyschopnosť organizmu.
  • olej priaznivo pôsobí na centrálny nervový systém a funkciu mozgu, zlepšuje pamäť, zvyšuje schopnosť koncentrácie a dokáže regenerovať mozgové bunky. Vďaka vysokému obsahu železa si poradí aj s anémiou.
  • olej používajte len na studeno: okrem klasických zeleninových šalátov, sa výborne hodí k dobrému syru, ale aj k ovocnému šalátu, k jogurtu s müsli, k tvarohu, na krupicovú či ovsenú kašu, palacinky a parené buchty, slivkové gule, šúľance, rezance a opekance namiesto roztopeného masla, vynikajúci na uvarenú/upečenú červenú repu s čerstvým kozím/ovčím syrom
  • orechový olej skladujte pri teplote 5-16°C, v tme. Po otvorení uchovávajte v chladničke a ideálne spotrebujte do 3 mesiacov.